Αισθητική οφθαλμολογία

Home / Αισθητική οφθαλμολογία

Η «αισθητική οφθαλμολογία» φέρνει το στοιχείο των αισθητικών επεμβάσεων στην οφθαλμολογία. Ορισμένες από τις πιο διαδεδομένες αισθητικές επεμβάσεις ,εξάλλου δεν απέχουν πολύ από το πεδίο μελέτης των οφθαλμιάτρων.

Η ιστορία της οφθαλμιατρικής σε σχέση με αισθητικές επεμβάσεις

Το γνωστό ως botox ,εξάλλου είναι μια επέμβαση με την οποία οι οφθαλμίατροι έχουν ήδη οικειότητα, καθώς η τοξίνη της (βοτουλινική τοξίνη) χρησιμοποιείται σε επεμβάσεις για την αντιμετώπιση παθήσεων, όπως ο βλεφαροσπασμός και ο ημισπασμός προσώπου. Η γυναίκα που ανακάλυψε την αισθητική χρήση του botox μάλιστα, η Dr. Jean Carruthers, είναι και η ίδια οφθαλμίατρος.

Επιπρόσθετα, οι οφθαλμίατροι έχουν μεγάλη εμπειρία στην χρήση λέιζερ μέσω της άσκησης του επαγγέλματός τους. Και όπως γίνεται ολοένα και πιο αισθητό, η χρήση των λέιζερ σε αισθητικές επεμβάσεις αυξάνεται συνεχώς σε δημοτικότητα.

Βέβαια, η αισθητικές επεμβάσεις δεν περιορίζονται μόνο σε μη χειρουργικές διαδικασίες. Το νυστέρι μπορεί να αποτελέσει πιο ριζοσπαστική λύση για αισθητικές επεμβάσεις , και τα μάτια δεν αποτελούν εξαίρεση. Μάλιστα, με την εκπαίδευση των οφθαλμιάτρων να απαιτεί χειρουργικές επεμβάσεις μεγάλης ακρίβειας, ο κάθε οφθαλμίατρος αποτελεί καλό υποψήφιο στο να συμβουλεύσει ή ακόμη και να τελέσει ο ίδιος σχετική χειρουργική επέμβαση ,αν υπάρχει η απαιτούμενη εξειδίκευση και εμπειρία.

Οφθαλμίατροι μπορούν να ολοκληρώσουν, λοιπόν, και τους διάφορους τύπους χειρουργικών επεμβάσεων αισθητικής. Μεταξύ αυτών και χειρουργεία στα βλέφαρα όπως βλεφαροπλαστική ή και χειρουργείο για αναδόμηση με σκοπό την διόρθωση, σε περιπτώσεις όπως τα πτωτικά βλέφαρα ή και με καθαρά αισθητικό χαρακτήρα. Χειρουργικές επεμβάσεις για ανάπλαση γύρω από το μάτι μετά από θυρεοειδή ή γενικότερα τραύματα είναι επίσης εφικτές. Άλλη επέμβαση του πεδίου αποτελεί και η ανύψωση των φρυδιών ή/και του μετώπου.

Οι τάσεις στην οφθαλμιατρική

Πολλά συνέδρια και σεμινάρια με κοινό οφθαλμίατρους, τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να προωθούν θέματα όπως την αισθητική μαζί με την άσκηση της οφθαλμιατρικής. Φαίνεται, λοιπόν, πως υπάρχει μια τάση για ανερχόμενο ενδιαφέρον στην αισθητική από τους γιατρούς του χώρου.

Τα δύο πεδία φαίνεται να μοιράζονται ομοιότητες, ευνοώντας έτσι τους οφθαλμίατρους που θέλουν να επεκτείνουν τους ορίζοντες τους, προσφέροντας ευρύτερη γκάμα υπηρεσιών. Είναι πολλοί οι οφθαλμίατροι που έχουν παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια, και αρκετοί κάνουν ήδη βήματα προς το να προσφέρουν υπηρεσίες σχετικές με την αισθητική. Η «οφθαλμική πλαστική χειρουργική» ως εξειδίκευση για έναν γιατρό ,λοιπόν, είναι ανερχόμενη, αλλά το πεδίο δεν περιορίζεται μόνο στην ατομική εξειδίκευση.

Είναι εφικτό βέβαια, και υπό την παρακολούθηση ενός οφθαλμιάτρου, ένα άτομο να υποστεί αισθητικές επεμβάσεις από έναν πλαστικό χειρουργό, μεγιστοποιόντας έτσι την εξειδίκευση ακολουθώντας τις καλύτερες συμβουλές. Ήδη αρκετοί οφθαλμίατροι και στην χώρα μας συνεργάζονται με χειρουργούς και κλινικές για να προσφέρουν μαζί τις υπηρεσίες τους για σχετικές επεμβάσεις.

Η συζήτηση και οι υπεύθυνες συμβουλές είναι το παν για τις αισθητικές επεμβάσεις

Το κάθε άτομο, που για οποιονδήποτε λόγο σκέφτεται να υποστεί σε αισθητική επέμβαση, είναι καλό να συζητάει με γιατρούς των σχετικών ειδικοτήτων, για να παίρνει μια σφαιρική άποψη και να μαθαίνει όλες τις σχετικές πληροφορίες. Ο γιατρός που θα τελέσει την αισθητική επέμβαση οφείλει να ενημερώσει για τις προσδοκίες από το χειρουργείο σε ρεαλιστικά πλαίσια, καθώς και τα ενδεχόμενα ρίσκα.

Εάν λοιπόν οποιαδήποτε επέμβαση αισθητικής, που μπορεί να σας ενδιαφέρει, αφορά τα μάτια σας ή οφθαλμολογικά ζητήματα, το ιατρείο μας βρίσκεται στην διάθεση σας. Μιλήστε μας σήμερα για να λάβετε εξειδικευμένες συμβουλές, αλλά και καθοδήγηση για όλη την διαδικασία. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με στόχο τα καλύτερα αποτελέσματα και την ελαχιστοποίηση του ρίσκου.